کمر خمیده و دست خالی بافندگان فرش
بازار فروش دستبافتهها چند سالی است که متلاطم است. برخی میگویند پای دلالان در میان است اما آنچه هنرمندان صنعت فرش بهعینه میبینند درآمد پایین و ساعات کار بالاست.
رکودی که بهصورت تدریجی از ۵ سال گذشته بر تولید و فروش فرش سایه افکنده، رمقی برای قالیبافان باقی نگذاشته است و حال کرونا نیز عرصه را تنگتر کرده است.
پیش از این مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف استان، از کاهش سرمایهگذاری در صنعت فرش و خروج بخش خصوصی از این صنعت خبر داده بود. حالا برخی از نمایندگان از توقف صادرات فرش دستباف خبر دادهاند!
فشار تمامی این موضوعات بر دوش بافنده است. بافندهای که حتی از داشتن بیمه بافندگی نیز محروم مانده است!
تنها 20 درصد از بافندگان بیمه هستند!
بیمه بافندگی تنها حمایت دولت از بافندگان بود. اما حال آنطور که رئیس اتحادیه فرش و صنایع دستی کرمان میگوید در بهترین حالت تنها ۲۰ درصد از بافندگان فرش استان بیمه هستند.
محسن اشرف در این رابطه میگوید: از سال ۹۴ تامین اجتماعی سایتش را بسته است و دیگر کسی نمیتواند برای بیمه ثبتنام کند.
اشرف به نقل از مسئولان تامین اجتماعی میگوید: هماکنون شیوه عمل سازمان تامین اجتماعی بدینگونه است که بهازای هر صد نفری که حذف شوند، تامین اجتماعی یک نفر را اضافه میکند.
به گفته اشرف سایت از تهران بسته شده و بهدلیل بدهی دولت به تامین اجتماعی دیگر فرد جدیدی تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف استان با اشاره به بیمهشدن بافندگان تحت عنوان بیمه کشاورزی، روستایی و عشایری، میگوید: به همت مرکز ملی فرش ایران مقرر شد تا بافندگان فرش برای بیمهشدن از طریق بیمه کشاورزی روستایی، عشایری اقدام کنند. اما این بیمه خدمات درمانی ندارد و بافندگان را تنها از بازنشستگی بهرهمند میسازند.
به گفته او در این نوع بیمه فرد ۱۵ درصد حقوق را در بر میگیرد که ۱۰ درصد آن را دولت پرداخته و ۵ درصد را بافندگان میپردازد. همچنین حداقل حق بیمه پرداختی در این نوع از بیمه ۲۷ هزار تومان است.
او در ادامه میافزاید: با توجه به عدم پوشش خدمات درمانی در این نوع از بیمه، بافندگان میتوانند با پرداخت ماهیانه ۷۰ هزار تومان از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند.
منبع: کرمان نو
بدون دیدگاه